• Αναστάσιος Βουδούρης

Το φαινόμενο Billboard

Ενημερώθηκε: 1 Απρ 2019Οι OTAs ισχυρίζονται ότι προσφέρουν στα ξενοδοχεία πρόσβαση σε τεράστιες αγορές και με την τεχνογνωσία τους φέρνουν τους πελάτες - με λογικό κόστος - κυριολεκτικά στη πόρτα μας. Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ότι χρειάζεται σωστή διαχείριση τόσο του βάθους όσο και του εύρους της σχέσης με τους OTAs αν θέλουμε να προστατέψουμε τα καθαρά κέρδη μας.

Μια σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Cornell αναδεικνύει το φαινόμενο Billboard, μια ενδιαφέρουσα "παρενέργεια" της παρουσίας μας στους OTAs. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η επιτυχημένη παρουσία σε OTAs μπορεί να αυξήσει τις απευθείας - online κρατήσεις μέσω του Site του ξενοδοχείου - μέχρι και 25%.

Ο πελάτης αρχικά εντοπίζει το ξενοδοχείο στο portal του OTA και το βρίσκει ενδιαφέρον, στη συνέχεια ψάχνει για το ξενοδοχείο στο TripAdvisor για να δει τα σχόλια των επισκεπτών, αν τα σχόλια τον ικανοποιήσουν γυρίζει στο Google και ψάχνει με το όνομα του ξενοδοχείου το site μας. Αν έχουμε ποιοτικό site με booking button μπορεί τελικά να κάνει κράτηση απευθείας στο site μας.

Συμπέρασμα αν φροντίζουμε το σύνολο της online παρουσίας μας τότε μπορεί να μας βγει σε καλό : αύξηση έως 25% στις online κρατήσεις!!!